Sigrid 11 mån, 1 v

Längd: ? cm
Vikt: ? g
Storlek på kläder: 68-74 cl
Mat: Bebisgröt + en skiva bröd med smör och ost till frukost. Lunch. Banan till mellanmål. Middag. Amning. En nattamning. Till lunch och middag ofta liknande den mat vi äter. Älskar plättar, senast åt hon 7 st till middag. Om köpt barnmat äter hon ofta upp hela burken nu. 
Sovtider på natten: Somnar ca 19:30-1:00. Morgon kring 7:00-08:00. Nattamning vid 01-03 och sover sedan resten av natten i våran säng.
Sovtider på dagen: 9-10-tiden samt 14-15-tiden. Ibland lika länge som tidigare. och ibland bara nån halvtimme eller så.
Språk: Svarar på våra "hej". Annars mest "bubu", "aaadj!!" och liknande ljud
Favoritlek/aktivitet: Har de senaste dagarna fått smak på att öva på att gå. Reste sig upp fritt mitt på golvet utan stöd för några dagar sedan. Idag har hon tagit några små korta steg med ena foten (roterat) själv, för första gången. Blivit mycket bättre på att gå och hålla i en eller två händer de senaste två dagarna. Vill därför helst öva på det mesta tiden och skriker och grinar om vi inte vill. 
Har börjat roa sig med att stoppa ned saker i burkar och dyl senaste 2 veckorna, eller så. Mindre bra att hon stoppar ned saker i pottan. Gillar även att lägga saker i min hand om jag sträcker fram den och säger tack.
Vrida loss handtaget på skåpet som står i matrummet.
Pillra loss locket till elen i väggen
Favoritleksak: Saker som går att lägga ned i varandra
Skrattar åt: Tittut. Krypa ikapp.
Lärt sig nyligen: Gå längs väggen. Ställa sig upp. Slå leksaker mot varandra, och ibland händerna, men kan inte klappa händer. Ta ett steg.
Övrigt: Fortfarande fyra tänder. Kommer ofta och kramas. Då lägger hon huvudet mot en och säger "gaaah". Har också börjat krama gosedjur. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens jobbfundering...

Tierp

ESC