Tyra 2,5 år

Längd: 86 cm
Storlek på kläder: 80-86/92 cl
Mat: Köttbullar, spaghetti och köttfärssås och pannkaka är säkra kort. Och kikärter. Gillar juice. Choklad är gott. Och prinsesstårta, gillar grädde. Tycker rätt bra om grönsaker också, som körsbärstomat, gurka och paprika och majs förstås. Äter havregrynsgröt med sylt till frukost, utan mjölk. Äter helst smörgås med "bara smör". Banan verkar vara favoritfrukt
Sovtider på natten: Somnar ca 20:30-21:00 efter läggning 20:00-20:30. Morgon kring 7:00-08:00. 
Sovtider på dagen: Borde nog egentligen sova vid 13-14-tiden, men på förskolan sover de tidigare och hon har inte kunnat sova där. De senaste veckorna har hon dock sovit vissa dagar på förskolan. Sover annars när jag hämtat och hon ätit något, typ vid 14:30-15:00 och sover då 45-75 min.
Språk: Säger fortfarande mlök istället för mjölk. Låter riktigt roligt när hon säger "mlökkluk" (mjölkklunk). Och jackasblå (marakasblå) av någon mystisk anledning. Har börjat säga "R" renare nu med mindre j-ljud. Böjer i dåtid, men blir inte alltid rätt. T.ex. sovde
Favoritlek/aktivitet: Plocka runt och arrangera saker hemma. Dukar upp för pandan och för oss. Bygger torn av olika saker. Lägga ut saker i rader.
Favoritleksak: Inget särskilt utan allt som går att lägga ut i rader och plocka runt med.
Skrattar åt: Har skrattat åt något tecknat på TV nån gång. Om Sigrid gör något knasigt. Om hon hittar på ord. Tyckte det var roligt när jag låtsades bli arg på en ödla i en app som hon lekte med.
Lärt sig nyligen: Fler ord. Längre meningar.
Övrigt: Pratar mycket hela tiden hemmavid. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens jobbfundering...

Tierp

ESC