Sigrid 10 mån

Längd: 69 cm
Vikt: 8500 g
Storlek på kläder: 68-74 cl
Mat: Funkar bättre och bättre att äta vanlig mat. Pulvergröt till frukost, bebismat lunch och middag. Banan, macka eller amning till mellanmål. Ammas till kvällen och två gånger under natten. Verkar inte vara så förtjust i potatis. Går bättre och bättre att dricka ur pipmugg, men vill helst hålla den själv och då kommer inte mycket i munnen.
Sovtider på natten: Somnar ca 19:00-20:30. Morgon kring 6:00-07:30. Brukar äta kring 23 och 03-04.
Sovtider på dagen: Första vid 9-10-tiden, då ca 2-3 timmar, andra gången vid 14-15, ca 45-75 min.
Språk: Det verkar som att hon säger "kaa" när vi säger katt och att hon försöker säga mjau. Låter också som att hon säger mamma ibland, men jag tror att det mest är ett missnöjesuttryck. Smackar med munnen när det är mat på gång, både när hon blir satt vid bordet och vid amning.
Favoritlek/aktivitet: Krypa runt och undersöka saker. Komma krypande när man sitter på golvet och ställa sig upp mot en. Spännande att släppa och stå själv, men vill gärna kasta sig framåt så jag får ta emot henne. Diskmaskinen är mycket intressant. Äta smulor från golvet.
Favoritleksak: Saker som går att få ljud ur på ett eller annat sätt.
Skrattar åt: Tittut. Lägga huvudet på sned och se busig ut.
Lärt sig nyligen: Flyttar sig lite mellan möbler.
Övrigt: Har fyra tänder nu och bits rätt bra ibland, så därför har jag så gott som slutat dagamma henne sedan ca 1,5-2 veckor tillbaka.
Åkt flygplan för första gången, gick superbra.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens jobbfundering...

Tierp

ESC