Hilmer 2 mån

Namn: Bengt Hilmer och ett namn till som ska bestämmas klart inom en månad

Född: 171228
Vikt: 3960 g
Längd: 53 cm
Vikt nu: 5740 g 
Längd nu: 60 cm
Storlek på kläder: 56-62 cl
Blöjor: Libero stl 3. Är kanske något stora, men 2 kändes små. Läcker ofta. Håller över handfat sedan han var ca 2 v vilket minskar på läckagen
Äter: Varierande. Kan sova långa perioder i sträck och då mer sällan, men vid vaken tid var 1-2 timme
Sovtider på dagen: Lite till och från på förmiddagen. Om jag lämnar på förskolan vid 9 kan han sova en del efter det, men det varierar mycket om det är flera timmar eller en halvtimme. Sover medan vagnen rullar. På eftermiddagen brukar han sova ett längre pass. Har i helgen somnat vid 12-tiden och sovit flera timmar, men annars kan det vara vid 13 eller när jag hämtar vid 14. Kan då sova fram till 16-17. Blir ibland väckt när vi ska till fsk, ibland har han varit vaken en timme.
Sovtider på natten: Natt någon gång vid 20-21:30, morgon någon gång vid 7:00-9:00. Vaknar för det mesta för att äta nån gång mellan 3 och 5 och sedan när han vaknar för dagen. Har hänt någon natt att han sovit hela tiden fram till klockan 7. 
Språk: Jollrar med en och tycker det är roligt sedan 2 veckor tillbaka eller så. 
Favoritlek/aktivitet: Äta. Sova. "Prata". Titta på mobilen ovanför skötbordet
Favoritleksak: Skulle kanske vara mobilen ovan skötbordet
Lärt sig nyligen: Att le. Log första gången 5 feb. Håller upp huvudet ståtligt vid kontrollen på BVC 27/2. Så pass att jag blev förvånad att han höll upp det så bra. Har inte varit lika intresserad av att göra det hemma, men vi har känt att han känns rätt stadig ändå när man bär honom. 
Övrigt: Blir alltid upprörd och skriker när jag lägger honom i vagnen men lugn så fort jag lyfter vagnsinsatsen och somnar ofta och sover bra i vagnen. Har börjat kräkas mer de senaste veckorna. Försöker få honom att dricka ur flaska så försöker komma ihåg att pumpa ur ibland och ge. Har inte velat alls någon gång, någon gång druckit riktigt bra och idag sörplat i sig allt efter en stund, men jag vet inte om han hade fått något bra grepp om hur han skulle suga. Han har börjat suga på knoge/tumme senaste veckan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens jobbfundering...

Tierp

ESC