Sigrid 15 mån

Längd: ?
Vikt: ?
Storlek på kläder: 74 cl

Mat: Havregrynsgröt med sylt och lite mjölk (halv vuxenport) + macka till frukost. Banan eller annan frukt som mellanmål, eller macka. Gillar den mesta maten. Spottade ut lax när hon fick det häromdagen, tycker inte om inlagd gurka. Blir ofta glad när hon ser att vi ska äta och kan gå in i matrummet och till stolen ifall vi säger att det är mat. Pekar ibland på näsan när jag säger att vi ska äta och jag tror att det kan vara att hon försöker teckna ordet "mat"

Sovtider på natten: Somnar oftast kring 21-21:30. Ikväll somnade hon 21:50. I helgen somnade hon 20:15 en kväll, då var vi alldeles häpna, särskilt som att Tyra redan somnat. Somnar själv i sängen, men man ska gärna ligga eller sitta bredvid sängen. Provade ett tag att sitta längre bort i rummet och det gick bra och två gånger gick det till och med att jag gick ut ur rummet, men det har varit lite kinkigare igen på sistone. Sover hela natten och vaknar någon gång mellan 7:30 och 9:00 (då vi väcker henne om hon inte vaknat innan dess).

Sovtider på dagen: Har nyligen gått över till att sova en gång om dagen, helst efter lunch. Sover i vagnen 60-90 min eller kanske längre om vi inte väcker henne. Sover fortfarande två gånger ibland eftersom hon vissa dagar verkar vara så trött redan vid 10, eller ännu tidigare tror jag om Tyra blivit lämnad på förskola.

Språk: Har länge mestadels kommunicerat med att säga "nng-Gh" med stängd mun med lite varierande hastighet och intensitet. Har börjat variera ljuden lite mer senaste två veckorna drygt. Säger "tuhta" eller nåt liknande för "titta". "Kaa" för katt tror jag fortfarande. Gör höga ljud för djur och sånt hon tycker om. Vrider på överkroppen fram och tillbaka om hon tycker hon gjort något bra, är glad eller ser något hon tycker om. Pekar på näsan och foten och magen (ibland). Pekar också på pottan. Tittar mycket uppmärksamt på en och på ens mun när vi tittar på bilder på Ipad eller i bok.

Favoritlek/aktivitet: Flytta runt och stoppa  ned saker i burkar och lådor. Utforska stora ställen som biblioteket. Plocka in och ur diskmaskinen. Hjälpa till med tvättmaskinen. Gå i trappen, men det får hon sällan

Favoritleksak: Stapelklotsarna kan sysselsätta länge, sätter dem i varandra och lyfter isär. Bygga ihop Duplo i torn. Bygga torn med klossar. Sätta ihop och plocka isär tågräls. Gillar barnfåtöljen (det har hon gjort länge), sitter gärna där och tittar på vad vi gör

Skrattar åt: Att kasta sig mot en och ge en en kram. Busa med Tyra t.ex. rulla boll mellan eller peta på henne.

Lärt sig nyligen: Går bättre och bättre. Kan gå några meter nu. Går gärna och bär på nånting. Klappar händer sedan ca 2 v. Byggde torn idag med 2-3 klossar, och som mest 5 (fast då hade jag staplat den andra klossen). Peka

Övrigt: Har 11 tänder nu. Saknar fortfarande nedre andra framtanden på höger sida. Kommer gärna och sätter sig i ens knä om jag sitter på golvet. Har senaste veckan blivit mer intresserad av böcker. Blev väldigt förtjust i en Miffy-bok vi lånade på biblioteket i helgen så den får vi faktiskt läsa för henne utan att hon tröttnar efter någon sida och vill bläddra själv. Gillar att bli nedbäddad med filt i vagnen, ser väldigt lycklig ut då.




Kommentarer

  1. Roligt att läsa, men "Lärt sig nyligen" är inte uppdaterad, verkar det som. :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens jobbfundering...

Tierp

ESC