Tyra 2 år, 3 mån

Vikt nu: ?

Längd nu: ?
Storlek på kläder: 80-86
Mat: Blivit svårare att få henne att prova nya saker. Äter havregrynsgröt med sylt, juice och macka till frukost. Äter gärna banan. Fortsatt förtjust i köttbullar och pannkakor. Gillar inte när det är hopblandat.
Sovtider på natten: Somnar ca 20:00-21:00. Morgon kring 7:30-8:30
Sovtider på dagen: Slutat sova på förskolan eftersom hon sjöng och inte kunde somna. Sover ca 45 min vid 15:00 de dagar hon verkar behöva det. 
Språk: Fortsätter bygga ordförråd. Lite ovanligare ord hon kan är "hovtång" och "maskeringstejp". Av någon anledning kallar hon halva smörgåsar för "kattmacka" och en viss blå nyans för "jackasblå" (marackasblå). Hon måste även ha sett nåt barnprogram, eller så kommer det från föris, för hon säger ibland att något är "magiskt"
Favoritlek/aktivitet: Bädda ned olika saker. Servera mat. Lägga och ställa saker i rad och på varandra. Vill gärna åka rutschkana i soffan, dvs klättra upp på ryggstödet och glida ned. Åka pulka
Favoritleksak: Har haft en Duploperiod, men nu har det svalnat lite. Bygger gärna tågbana med någon, inte lika gärna ensam. Allt som går att flytta runt
Skrattar åt: Att bli jagad, gömma sig. Åka pulka
Lärt sig nyligen: I förrgår lyckades hon hoppa jämfota. Når att tända lamporna sedan en månad eller så.
Övrigt: Vi har börjat på babysim igen där vi kan gå alla fyra. Tyra har simmat i simring och i söndags åkte hon rutschkanorna.
Säger "vill inte" väldigt många gånger under dagen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens jobbfundering...

Tierp

ESC