Sigrid 7,5 mån

Vikt nu: ?

Längd nu: ?
Storlek på kläder: 62-68
Mat: Har börjat äta middag med oss, hittills potatis eller köpegröt. Äter ca var tredje timme dygnet runt
Sovtider på natten: Somnar ca 20:00-21:00. Morgon kring 7:00-8:30. Äter ett par-tre gånger under natten. Hade en (för oss) jobbig period efter jul då hon var vaken ända till 23:30-00:30 innan hon tyckte det var natt, men tack och lov har vi lyckats vända det.
Sovtider på dagen: Sover vid 10-11-tiden och vid 14-15-tiden och kring 17-18-tiden. Varierar hur länge hon sover (40-120 min) och ibland sover hon två gånger istället för 3. Idag har hon bara sovit en gång, men då sov hon 4 timmar i sträck. Så långa sovpass har hon bara när hon sover ute i vagnen, inne blir det oftast kortare stunder
Språk: Jollrar och kvittrar och skriker
Favoritlek/aktivitet: Åla runt och undersöka saker. Stoppar allt i munnen, helst papper.
Favoritleksak: Allt som går att undersöka med händerna och stoppa i munnen. Gillar en tygbok som Tyra fick förra julen. Gillar även Tyras trätåg.
Skrattar åt: Titt-ut. När hon vet att hon ska få mat.
Lärt sig nyligen: Började åla någon vecka före jul. Satte sig upp själv för en vecka sedan. Övar på finmotoriken. Plockar upp små saker från golvet och stoppar i munnen, men inte med regelrätt pincettgrepp ännu, utan jag tror hon får upp dem mellan pek- och långfinger.
Övrigt: Var till läkaren för första gången för ca en månad sedan då hon hade fått en infektion under pekfingernageln. 
Börjat på babysim för en månad sedan, gått tre gånger. Tycker det är spännande med alla saker att titta på. Ska försöka oss på dyk nästa gång, men senaste gången hade jag så svårt att få kontakt med henne eftersom det är så mycket annat intressant så vi får väl se hur det går.
Ramlat ur sängen två gånger, senast för en vecka sedan, och första gången en knapp vecka innan dess.
Skakar på huvudet och tjoar när hon vill vara lite busig, och när hon är trött

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens jobbfundering...

Tierp

ESC