Tyra 9½ månad

Gör en liten extra uppdatering så här halvvägs genom den tionde månaden. Idag har vi varit på BVC och vägt och mätt då det gått en månad sedan senaste gången så det känns mer aktuellt idag än om 2 v.

Vikt idag: 7410 g
Längd idag: 70 cm
Lärt sig idag: 1. Klappa händer. Hon har klappat ihop dem sporadiskt tidigare, men imorse verkade hon fått kläm på det hela och under dagen har hon klappat händer flera gånger. Riktigt ordentligt så det låter. 2. Ställa sig upp utan stöd. Det verkade vara på gång häromdagen då hon tog sats till att greppa våra händer en bit upp. Idag på eftermiddagen när jag satt framför henne på golvet ställde hon sig upp och såg lite förvånad ut innan hon sträckte fram armarna för att ta stöd mot mig. Efter det har hon vågat ställa sig upp några gånger till och också släppa taget från möbler och stå fritt lite längre tid, även om det fortfarande bara rör sig om max 5 sek. Jag har varit lite fundersam på om hon var på väg att börja ställa sig för jag tycker hon har varit lite gnälligare igen på sistone och verkat frustrerad om man höll henne i händerna utan att hon får gå med stöd.
Roligt att göra: Gå med stöd, nu även roligt att försöka gå med bara en hand som stöd. Titta i pekbok. "Dansa" till musik. Dra ut grejor ur skåp och hyllor (känns ibland inte särskilt lönt att städa längre). Klättra och kliva över saker.
Tycker det är skönt att: Bli torkad med en våt handduk över huvudet och på kroppen, framför allt om det är varmt. Borsta tänderna. Bli torkad runt munnen.
Vill inte: Sitta stilla i stolen, vill helst krypa upp på bordet. Vill förresten inte sitta stilla på golvet heller.
Rädd för: Dammsugaren

Kommentarer

  1. Det är så roligt att läsa dessa uppdateringar :)
    Nu dröjer det nog inte länge förrän hon kan gå själv.

    SvaraRadera
  2. Som alltid kul att få veta vad som händer!

    SvaraRadera
  3. Verkligen roligt att få veta. Och nu har jag sett och upplevt de här grejerna också! Tack för att vi fick komma och hälsa på! :D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens jobbfundering...

Tierp

ESC