Hilmer 11 månader


Vikt nu: 8 kg något
Längd nu: 72 cm 

Äter: Macka med ost till frukost. Sedan äpple efter att vi lämnat på skola/dagmamma, dvs ca 8:30-9:00. Lunch vid 11, ofta samma mat som jag som han äter själv. Macka till mellanmål med syskonen kring 13:30-14:00. Middag vid 17-18, plockmat samma som vi äter. Får sällan välling till kvällen, det glöms oftast bort. Ammas vid läggning kring kl 20:00 om jag är hemma. Har försökt minska ned på nattamningen och efter några stökiga nätter för några veckor sedan verkar det nu som att han äter någon gång mellan kl 24 och 3 och sedan ev någon till gång kring 5-6-tiden. 
Sovtider på dagen: Vid lämning och hämtning under veckorna, så ca 7:30-8:30 och 12:00-13:00. Oftast sover han inget mer innan läggning, men det händer att han sover något snutt till. Eller åtminstone att han amningsvilar innan middag.
Sovtider på natten: Somnar oftast vid 20:00-21:00. Ofta genom att han kryper runt i sängen tills han lägger sig ned och somnar. Utöver när han äter på natten vaknar han ofta några gånger/natt och vill gosa.
Språk: Jollrar långa ramsor. Kommer med utrop ibland. Kan låta som han testar att sjunga eller något, han har perioder då han tar liksom längre toner. Då tycker han att det är roligt om man tar samma ton med honom. Tycker han säger "mamma" ibland men jag vet inte om han menar mig eller om det bara är ett ljud. Säger ofta dhitt-ha. Kan visa en saker och sträcka fram handen. Gör gärna det om man frågar om han hittat nåt. Långa rader av "da-da-da-da-da". 
Favoritlek/aktivitet: Undersöka saker. Har kommit på att det är roligt att stoppa in saker i andra eller att lägga grejer i burkar. Det har varit roligt i ca 2 v. Kan sitta och stoppa in Duplodjur i lådor. GIllar att försöka krypa in i köksskåpet och i diskmaskinen. Stoppar saker i diskmaskinen, har hittat både Duplo och burkar med vattenkastanj där. Bär gärna runt med saker
Favoritleksak: Gillar duplodjuren och figurer. Vill gärna ta Tyras playmobil-saker, framför allt en gul liten hink och ett öga. Gillar taggiga bollar på öppen förskola och på babysim
Lärt sig nyligen: Går bättre och bättre. Kan gå rätt långa sträckor nu och han börjar få upp farten. Men han kryper fortfarande en hel del.
Övrigt: Gör sig beredd att dansa om man slår på TVn för då hoppas han att musiken på mini-NES ska starta. Är ofta nöjdare när syskonen är hemma. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens jobbfundering...

Tierp

ESC