Sigrid 1 år

Hurra, hurra! Idag fyller Sigrid 1 år!

Längd: 72 cm
Vikt: 8700 g
Storlek på kläder: 68-74 cl

Mat: Bebisgröt + en smörgås till frukost. Lunch. Mellanmål, t.ex. frukt. Middag. Amning inför natten. Äter oftast det vi äter till lunch/middag. Gillar plättar, omelett med potatis, tortellini, egentligen allt vi sätter fram. Slutat nattamma henne för någon vecka sedan.

Sovtider på natten: Somnar antingen vid 20-20:30 om hon somnar när hon ammas, annars dröjer det ofta till 21:00-21:30 (tyvärr). Somnar då i sin säng, men någon måste sitta bredvid sängen hela tiden. Vaknar nån gång på natten och då brukar vi flytta över henne i våran säng och då somnar hon om.
Sovtider på dagen: Sover oftast i vagnen, en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. 30-90 min per pass. Vaknar kring 7:30-8:00 (tror jag)

Språk: "gegga", "bubu", "pratar" ofta med munnen stängd. Tror att hon ibland säger kaa = katt. Och "taa" = tack. Tror också att hon sagt nåt som betyder Tyra några gånger, men hon upprepar det inte mer än en gång så det är svårt att veta. Pekar på katten i mobilen ovanför skötbordet om jag säger katt och på fåret och jag säger bäää i alla fall.

Favoritlek/aktivitet: Bli jagad när hon kryper. Gillar att hoppa av pottan och sätta iväg med världens fart ut i hallen. Flytta runt saker, stoppa ned saker i burkar. Lägga in saker i diskmaskinen

Favoritleksak: Gillar att plocka med Duplo-bitar. Kan sätta ihop och ta isär två bitar. Små djur som går att krama

Skrattar åt: Att bli jagad. En del ljud

Lärt sig nyligen: Går bättre och bättre. Kan gå några meter nu. Går gärna och bär på nånting. Klappar händer sedan ca 2 v. Byggde torn idag med 2-3 klossar, och som mest 5 (fast då hade jag staplat den andra klossen). Peka

Övrigt: Har 6 tänder nu. Fortfarande kramig.Vill inte alls sitta på pottan längre. Hoppar av den direkt och sätter iväg. Så det blir många blöjbyten och många duschar just nu... Inte särskilt rädd för något egentligen. TIttar rätt mycket på tvättmaskinen när den är igång, men hon verkar inte riktigt rädd för den heller.
 

Kommentarer

  1. Det händer så mycket i den här åldern. Roligt att följa med på bloggen. Ser fram emot nästa helg då vi får se framstegen på riktigt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens jobbfundering...

Tierp

ESC