Tyra 2 år 1 mån

Vikt nu: ?

Längd nu: ?
Storlek på kläder: 74/80
Mat: Blivit lite mer petig med maten, vill inte gärna att saker ska vara blandade. Gillar såser att doppa i. Favoritmat är köttbullar, korv och pannkaka och kikärter. Gillar mackor också, och yoghurt.
Sovtider på natten: Somnar ca 20:00-21:00. Morgon kring 7:00-8:00
Sovtider på dagen: Sover 40-45 min efter lunch, dvs ca 12 på förskolan och 13:30 hemma kanske? Senaste veckan inte sovit på förskolan och dröjt länge innan hon somnat hemma, om hon somnat alls.
Språk: Pratar mycket och lär sig nya ord som vanligt. Exempel från ikväll:
Mats: "Nu ska jag gå och hjälpa mamma att diska"
Tyra: "Maksarna kan äta maten jag inte tycker om"
Mats: "Ja, maten som du inte orkade"
Tyra: "Mmm, så kan jag sova"
Hon vänder fortfarande på konsonanter så att sk blir ks, st blir ts osv. Säger numera ost och inte ots, men säger fortfarande flaksa, tötsig,
Favoritlek/aktivitet: Gå runt och servera mat till alla möjliga. Har små koppar från ikea som är roliga att gå runt och dela ut. Hämtar grejer och radar upp dem på golvet. Bädda ner pandan och andra mjukdjur. Dra saker i vagnen. Gömma sig och ropa "vart tog Tyra vägen?"
Favoritleksak: Ikea-kopparna. Fick en käppälg i födelsedagspresent som används som dammsugare. Vagnarna (har nu två vagnar och en bokbuss efter födelsedagen)
Skrattar åt: Att bli jagad, gömma sig
Lärt sig nyligen: Kan räkna till 20, och har gjort det en månad säkert, men mer som en ramsa än att hon egentligen kan räkna. Att hon heter Anna Tyra Karolina. Familjemedlemmars namn.
Övrigt: För två veckor sedan sa personalen på förskolan att Tyra börjat prata mer på förskolan. I veckan var det en helt annan lämning. Nu gick Tyra självmant iväg till fröknarna eller in i lekhallen istället för att vilja komma upp i min famn först. Vinkade knappt till mig. Var svårt att få med henne hem också, utan hon stannade kvar i kapprummet när vi skulle gå.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens jobbfundering...

Tierp

ESC