Flytt?

Mötet för en knapp vecka sedan gav inte så mycket mer information om vad som kommer hända med själva fastigheten. Hyresgästföreningen rekommenderar fortfarande att vi försöker flytta så snart vi kan härifrån. Nytt på mötet var att Fastighetsägarna Stockholm hade fem andra privata hyresvärdar som kunde erbjuda lägenheter för oss drabbade. Mejlade tre av dem direkt när jag kom tillbaka hem från mötet. En av dem hade bara större lägenheter att erbjuda, dvs 4or och matchande hyra därefter. Nej, det blir lite för mycket. Behöver inte bo på 90+ kvm heller. De andra två hade tvåor. Jag och M har varit och tittat på den ena idag (i Gubbängen). Litet kändes det och lite slitet kök, men samtidigt mer rejält än vad det här huset är. Passade på att åka ut till Farsta för att kolla hur husen såg ut där de andra lägenheterna ligger. Vi lyckades faktiskt få gå in och kika i två lägenheter eftersom de håller på att stambyta och tydligen även totalrenovera. Visade sig att de som jobbade med det hela är från Söderhamn. Såg ut att bli riktigt fint! Så lite sugen blev man ju, men jag vet ju inte vad och om vi kan få nåt... De vill ha besked om den i Gubbängen imorgon. Ojoj... Ja, helst önskar man ju förstås fortfarande att man hade sluppit alltihop med allt stök det innebär med att flytta!!

När vi kom hem mötte vi närmaste grannen (dörren bredvid i trapphuset) som var på väg att kånka ut sin madrass till en släpvagn på gården. Flyttlasset gick ikväll till Hässelby. Skönt att ha bestämt sig! Har sett flyttkartongen utanför en dörr längre ned i trapphuset i helgen så det verkar vara fler som är på väg härifrån.

Undrar vad som kommer att hända med huset sedan? Blir det godkänt till slut? Och när? Kommer det att bo några kvar här då? Och kommer de hitta nya hyresgäster? Eftersom det här är Stockholm är svaret på sista frågan förmodligen ja. Själv känner jag att jag har noll förtroende för fastighetsägaren. Tycker att även om de tycker att de inte har gjort något borde de kunna informera någonting om vad som pågår. Har de till exempel överklagat kan de nämna det. Har det avslagits? Har det varit uppe? Var ligger papperen, vem har bollen just nu? Jag har inte hört nåt från fastighetsägaren sedan 091016...

Applåder för besked om nya lägenheter

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens jobbfundering...

Tierp

ESC